För vem?

Vem behöver en virtuell rundtur? Jag anser att möjligheterna är mycket stora, både för företag och privatpersoner, det beror helt på fantasin. Jag ska lista några av mina tankar på den här sidan. Har du egna idéer, maila gärna så tittar vi på om vi kan hitta en lösning.

Det första jag tänker på är fastighetsmäklare. Att lägga upp en rundtur, så att potentiella köpare kan komma in i huset/ lägenheten och se sig omkring i sin egen takt, när han och/eller hon vill, gör att kunden kan se fler objekt och vara bättre förberedd vid visningar. Kanske kommer dom oftare till ”rätt objekt” och det skulle kunna ge högre budgivning.
Jag har ibland svårt att få en helheltsbild av vanliga foton. En rundtur får allt hänga ihop bättre.
Tre exempel på hus rundturer. Dessa är exempel från Matterport och är inte fotade av mig. Men jag har en likadan kamera, så dessa ger en känsla av hur en rundtur kan se ut.

Gym och träningsanläggningar. Låt potentiella kunder komma in och titta hur Ni har det. Har du en kund som gärna vill engagera nya kunder? Via en rundtur kan dom bekvämt hemifrån eller från jobbet gå in och titta på Er anläggning. Kanske lyckas den nya kunden bli övertygad när han/hon ser hur fint Ni har det.
Ett exempel från ”Fitinn Fitness Studio” i Wien, Österrike, här har dom använt gula informations punkter.

Ett annat exempel är affärer. Hur många känner sig inte lite vilsna när vi går in i en stor affär för första gången? En virtuellrundtur kan göra att kunden känner sig tryggare att gå till den fysiska affären om kunden redan tittat in i den via datorn.
Vi kan koppla in länkar från bilderna i rundturen direkt till Er webbshop, eller informations sidor, Kunden kan då läsa på hemma innan besöket, eller beställa via webbshoppen?
Jag hittade en rundtur i en dansk möbelaffär. Här har dom nyttjat funktionen att länka till information, håll muspekaren över de blå/vita cirklar, så visas en informationsruta. I den kan du sedan klicka på länkarna för att komma till deras hemsidan, eller öppna en PDF fil. Det här är en möbelaffär, men det fungerar lika bra med alla typer av affärer. Titta gärna även på planlösningen (floorplan), för att se hur vi kan visa affärens olika avdelningarn.

Samma typ av rundturer med varierande grad av länkar till olika sidor på nätet går att göra till många andra branscher. Ex: Tandläkare, vårdinrättningar, skolor, flygplatser.

För bilhandlare tänker jag mig enstaka bilder. När vi bygger en bil online, så får vi oftast en möjlighet att se den nya bilen både invändigt och utvändigt. Jag kan fota invändigt i bilarna som står i hallen. Kunden får då se även en begagnad bil invändigt i 360°. Det går såklart även att fota en privatägd bil, eller husbil, husvagn osv.
Jag kan även fota bilhallen, så när Ni får in nästa års bilar, så kan folk titta på dom både ut- och invändigt via sin dator innan dom kommer in och tittar på dom i hallen.
Det finns tre sätt att visa enstaka 360° foton på Era bilar. Det enklaste är om Er vanliga bil sida klarar att visa dom (Wayke klarar det, men Byt bil fungerar inte än). Det andra sättet är att Ni kan bädda in bilden i en iframe, det tredje är att Ni kan lägga in den som en html länk. Har Ni en rundtur, så kan bil bilderna kopplas till den.

Lite mer för privatpersoner kan vara, förutom att fota bilen.
Före, under och efter bilder vid renovering. Det passar såklart även företag.
Bilder för försäkring. Du plockar fram allt som du vill minnas vid en eventuell förlust, jag fotar dom och sparar dom i molnet.
Stadsflytten, kommer du sakna ditt hem om det är i rivningszonen? Jag kan skapa en rundtur av huset som du kan spara så länge du vill.
Ska du sälja stugan, arken, husbilen, husvagnen? Vi kan skapa rundturer eller enstaka bilder av dessa, som du kan spara i molnet, du kan sedan använda dom vid försäljning och även som minnen – enstaka bilder får du via mail, så kan du spara dom var du vill.

Det här är bara några exempel som jag kom på, utan att ta alltför lång tid på mig. Har du några egna förslag på vad du vill göra, hör av dig så löser vi det. Vi löser det mesta inom 360° fotografering och rundturer.